Providence Capital

Direct naar

Ons family office biedt de volgende diensten: 

Family Office Services

Voor het aansturen van uw vermogen kunnen wij u ondersteunen met onder meer het voeren van de administratie, het waarborgen van de privacy en het begeleiden van de kinderen. Wij communiceren rechtstreeks met uw kernadviseurs, ontzorgen en bieden oplossingen op maat.

Meer weten over onze dienstverlening? Beluister onze podcast.

U zoekt

Ondersteuning

U zoekt ondersteuning en wilt graag dat dingen op orde zijn bij praktische zaken die bij uw vermogen komen kijken.

Overzicht en inzicht

U wilt een goed inzicht in en overzicht over uw vermogen. Zo neemt u betere beslissingen en heeft u volledig de controle.

Continuïteit

U bent op zoek naar continuïteit en wilt graag grip houden, mocht u tijdelijk wegvallen.

Ontzorging

U heeft behoefte om bepaalde zaken uit handen te geven, zodat u uw tijd kan besteden aan andere bezigheden.

Hoe doen we dat?

Uw persoonlijke behoeftes bepalen het uitgangspunt voor de oplossingen die wij bieden. Alles op maat gemaakt en flexibel.

Administratie

Wij nemen uw gehele (financiële) administratie uit handen.

Anonimiteit

Wij fungeren als post- en of vestigingsadres en kunnen optreden als bestuurder.

Centraal aanspreekpunt

Wij zijn spin in het web bij uw adviseurs en regelen letterlijk alle zaken die u uitgevoerd wilt hebben.

Rapportage

Wij stellen een duidelijke rapportage op voor uw hele vermogen.

'Wat de doorslag geeft is de vertrouwensband die we hebben'

Casus verkoop familiebedrijf

De familie belegde altijd een kleine portefeuille bij een aantal banken. De derde generatie verkoopt het familiebedrijf. Daarna gaat de familie zich richten op liquide beleggingen, private equity en onroerend goed.

Wereldwijd beleggen vraagt om regie dichtbij

Vermogensbeheer

Iedere cliënt is uniek en dat vereist een individuele aanpak en oplossingen op maat. Wij geloven in spreiding van het vermogen over gespecialiseerde fondsbeheerders en het gebruik van kostenefficiënte indexproducten, met één onafhankelijke partij als regisseur.

Meer weten over onze dienstverlening? Beluister onze podcast.

'Nu heb ik het allemaal op mijn netvlies en kan ik zeggen; zo gaan we het doen'

Casus erven vermogen

Een van onze cliënten is recent weduwnaar geworden. Samen met zijn kinderen en kleinkinderen heeft hij een vermogen geërfd. Er is sprake van een privévermogen en een aantal BV’s. Vraag “Ik was op zoek naar iemand met kennis van zaken, die me kon helpen overzicht te scheppen in de financiële situatie. Ik had een aanbeveling […]

U zoekt

Oplossingen op maat

Providence Capital werkt niet met standaard risicoprofielen maar levert maatwerk voor een beperkte groep cliënten.

Uitbesteden

U wilt uw tijd liever aan andere dingen besteden en bent op zoek naar professioneel beheer van uw vermogen.

Inzicht

Voor goed inzicht in uw beleggingen hebben wij ons eigen, flexibele rapportagesysteem, waarbij u kunt kiezen uit beperkte of uitgebreide rapportages.

Continuiteit

Ons investment-team werkt al meer dan 20 jaar samen en daardoor bent u verzekerd van een vast team van adviseurs.

Hoe doen we dat?

Objectief & onafhankelijk. Geen enkele financiële organisatie heeft op alle terreinen de beste beheerders in dienst. Wij beleggen daarom uitsluitend in fondsen van de beste externe actieve beheerders en indexfondsen. Spreiding, stabiliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn daarbij onze ankers.

Multi-strategie

Diversificatie, inclusief illiquide beleggingen, is een free lunch. Spreiding over meerdere vermogensklassen is daarom een voorwaarde voor verantwoord beheer.

Multi-manager

Dankzij onze schaalgrootte en jarenlange ervaring bij en met toonaangevende spelers, hebben wij wereldwijd toegang tot de beste fondsbeheerders.

Risicobeheer

Risicobeheer staat centraal in ons denken en maakt integraal onderdeel uit van het vermogensbeheerproces.

Verantwoord beleggen

Providence Capital erkent het belang van de transitie naar een duurzamere economie, en de rol die beleggers hierin kunnen vervullen.

Meer informatie treft u aan onder ESG Beleid.

Geïnformeerd beslissingen nemen door vragen te stellen

Strategisch Advies

Wij vertalen uw doelstellingen naar strategische plannen en coördineren de advisering door derden. Wij zetten onze kennis en ervaring in zodat u de juiste beslissingen kunt nemen. 

U zoekt

Onafhankelijk advies en betrokkenheid

Het beheren van een vermogen is in principe eenvoudig maar niet gemakkelijk. Laat u begeleiden door onafhankelijke experts die zicht hebben op het totale vermogen en denken vanuit de client.

Evaluatie van uw huidige beleid

Door lage rendementen is het inmiddels een hele uitdaging uw doelstellingen te realiseren. Wat zijn de gevolgen voor uw uitgaven? Een periodieke evaluatie van het beheer is geen overbodige luxe.

Toegang tot de beste specialisten

Welke specialisten bieden toegevoegde waarde op de lange termijn en passen het best bij mij? Hoe spreid ik vermogen zo goed mogelijk over verschillende beheerders? Wij begeleiden u bij selectietrajecten in binnen- en buitenland.

Governance en monitoring

Worden beslissingen ad-hoc genomen of zijn deze gebaseerd op heldere beleggingsovertuigingen en een lange termijn beleid? Houdt u voldoende controle over het beheer? Wij adviseren over deze vraagstukken en bieden noodzakelijke tegenkracht.

Hoe doen we dat?

Wij zetten onze kennis en ervaring in zodat u de juiste beslissingen kunt nemen. Wij slaan een brug tussen uw doelstellingen en een institutioneel beheer van het vermogen.

Strategisch advies en coördinatie

Wij vertalen uw doelstellingen naar strategische plannen en coördineren de advisering door andere specialisten. Wij geven antwoord op kernvragen, zoals: “Moet ik een eigen investeringskantoor oprichten?”

Scenarioanalyses en spending rule

Op basis van scenarioanalyses adviseren wij hoe de haalbaarheid van uw doelstellingen verbeterd kan worden. Door een spending rule worden uitgaven beter in balans gebracht.

Selectieproces

De selectie van beheerders is een intensief proces. Wij kennen de spelers in binnen- en buitenland en maken graag een long of short list voor u. Wij begeleiden het selectieproces middels een request for proposal en maken de beslispunten inzichtelijk.

Beleggingscommissie en rapportage

Wij helpen bij het inrichten en uitvoeren van de taken van een beleggingscommissie. De continuïteit en consistentie van het beleid worden gewaarborgd middels glasheldere beleggingsstatuten en management rapportages

'Zo’n partij geeft ons countervailing power'

Casus vermogensfonds

Een groot vermogensfonds – dat daarnaast actief fondsen werft – heeft de afgelopen jaren het vermogensbeheer volledig uitbesteed aan een institutionele partij. De beleggingscommissie vraagt zich af of de huidige fiduciair beheerder nog steeds “best-in-class” is en of er kostenvoordelen te behalen zijn, bijvoorbeeld door meer passief te gaan beleggen. Daarnaast vraagt het vermogensfonds zich […]

Wereldwijd beleggen vraagt om regie dichtbij

Private Markets

Wij geloven in maatwerk voor iedere cliënt. Uw investeringsbeslissingen zijn gebaseerd op uw risico-/rendementsprofiel, waarbij u toegang heeft tot best-in-class investeringsmogelijkheden wereldwijd. Wij ondersteunen u gedurende de looptijd van de investering, van selectie tot en met exit en in speciale situaties.

'Het beste van twee werelden'

Casus inrichten familie office

Het familiebedrijf is verkocht om zo meer groeipotentieel en mogelijkheden voor het bedrijf te scheppen. Met de verkoop is een vermogen vrij gekomen. De familieleden hadden hun eigen werkzaamheden en wilden zich in eerste instantie niet dagelijks bezig gaan houden met het vermogen. Vraag “We zochten een partner die past bij ons, bij onze familie […]

Heeft u interesse?

Neem contact met ons op