Providence Capital

Casus inrichten familie office

Het familiebedrijf is verkocht om zo meer groeipotentieel en mogelijkheden voor het bedrijf te scheppen. Met de verkoop is een vermogen vrij gekomen. De familieleden hadden hun eigen werkzaamheden en wilden zich in eerste instantie niet dagelijks bezig gaan houden met het vermogen.

Vraag

“We zochten een partner die past bij ons, bij onze familie en filosofie. Als je over een vermogen praat moet je het gevoel hebben dat er met je mee wordt gedacht. We hebben wel nagedacht over een eigen family office, maar er zijn allerlei redenen om dat niet te doen. Belangrijkste is dat het lastig is professionaliteit te borgen als je een of twee mensen zelf op kantoor hebt zitten.”

Oplossing

“We zijn begonnen met vermogensbeheer. Hebben samen met Providence Capital de hele beleggingskant ingericht. Daarna volgde de family office kant. De administratie, zorgen dat dingen op orde zijn. Nu hebben we professionaliteit, maar ook integriteit, betrokkenheid en korte lijnen. Het beste van twee werelden. We werken heel nauw samen, waardoor de betrokken mensen goed van alles op de hoogte zijn. We blijven als familie graag betrokken, maar stel we vallen een half jaar weg, dan loopt dat vlekkeloos door. En als we weer meer tijd hebben dan kan dat ook. Op maat en flexibel. Alsof we ons eigen family office hebben.”

Het beste van twee werelden

Familie H.

Heeft u interesse?

Neem contact met ons op.

Andries Nieuwland

Partner

Berry van Kollem

Director Family Office