Providence Capital

Zomereditie Topics

Topics augustus 2022

De zomermaanden staan voor de meeste mensen in het teken van vakantie. Even weg van de dagelijkse bezigheden. De zon aanbidden, of juist in de schaduw met een boek. Het is de tijd dat mensen tijd hebben om te lezen en zich te verdiepen in zaken die anders blijven liggen. In deze editie van Topics een terugblik op de nieuwsbrieven van de afgelopen maanden en goed nieuws over onszelf. Nieuws dat we graag met u delen.

Goed nieuws

Het Londense onderzoeksbureau Chambers and Partners heeft Providence Capital voor het tweede jaar op rij opgenomen op de lijst van beste wealth managers ter wereld. In het bijbehorende rapport, op basis van interviews met vermogenden en professionals uit de sector, wordt met name onze persoonlijke dienstverlening en de goede manier waarop we ‘issues’ aanpakken genoemd.

De interviews die Chambers houdt worden in de eerste plaats gebruikt om de klantentevredenheid en de marktreputatie te beoordelen. Daarbij wordt gekeken naar snelheid en reactievermogen; of de onderneming duidelijke taal spreekt en heldere adviezen geeft. Daarnaast is ook de sterkte van het adviesteam in de volle breedte van belang. Bij Chambers zijn wereldwijd ruim 200 Research Analisten actief. Zij verzamelen jaarlijks tienduizenden reacties, de meerderheid via diepte-interviews.

‘Het Londense onderzoeksbureau Chambers and Partners heeft Providence Capital voor het tweede jaar op rij opgenomen op de lijst van beste wealth managers ter wereld.’

Lees oude Topics terug

In de drukte van alledag schiet het lezen van nieuwsbrieven er bij veel mensen bij in. Gelukkig wordt de nieuwsbrief van Providence Capital bijzonder goed gelezen. In deze zomereditie bieden wij drie oude artikelen nog een keer aan voor wie er een gemist heeft. Over charitas, vermogensoverdracht en kunst. Klik op de titel om het artikel in zijn geheel te lezen.

Doe goed en zie niet om

Zes miljard. Dat is het bedrag dat volgens onderzoek van de Vrije Universiteit per jaar aan filantropie uitgegeven wordt. Vermogende particulieren leveren een enorme bijdrage. Noblesse oblige. In de praktijk blijkt geven ingewikkelder dan het lijkt. Zeker wanneer het om substantiële bedragen gaat. Nienke Bollen en Marc Bakker, beiden partner bij Providence Capital, spraken met topadviseurs Ann Gummels en Otto Beelaerts.

De volgende generatie: een volgende blik op vermogen

Een familievermogen gaat generaties lang mee. Voor iedere generatie heeft het vermogen een eigen functie binnen de tijdsgeest waarin die generatie leeft. Hoe zorgen ouders ervoor dat de verantwoordelijkheid voor het familievermogen optimaal overgedragen wordt op de nieuwe generatie? Jurgen Geerlings van Mesa Family Business Consultants en Nathalie Idsinga van Arcagna begeleiden families bij de overdracht van vermogen. Beide adviseurs spraken met Marc Bakker en Nienke Bollen die vanuit Providence Capital veelvuldig families bijstaan die vragen hebben over opvolging.

Kunst kopen levert emotioneel dividend

Dat mensen zich willen omringen met mooie dingen is van alle eeuwen. Tegenwoordig trekken kunstbeurzen duizenden belangstellenden op zoek naar een mooi werk om te kopen. Maar hoe begin je met het verzamelen van je eigen collectie? Hoe maak je keuzes in het uitgebreide aanbod? Mark Grol en Jop Ubbens zijn leidende figuren in de Nederlandse kunsthandel. Zij geven in dit gesprek met Marc Bakker en Karel Zwaan hun mening.

Nog meer goed nieuws

Providence Capital krijgt al jaren op rij een assurance rapport ISAE 3402 Type-II. Ook over het afgelopen jaar zijn weer alle cruciale interne vermogensbeheerprocessen en de werking ervan door onze accountants gecontroleerd. Net als voorgaande jaren hebben wij over 2021 weer een volledig “clean” rapport gekregen. De accountants hebben hierbij vastgesteld dat alle relevante procedures en interne beheersingsmaatregelen in het vermogensbeheerproces volledig en correct zijn uitgevoerd!