Providence Capital

Providence Capital host cursus van Beter Geven op 15 maart 2018

Op donderdag 15 maart 2018 verzorgt Beter Geven een cursus waarin de financiële aspecten van aanvraagbeoordeling centraal staan.
Beter Geven biedt (potentiële) gevers onafhankelijk en deskundig advies over geven. Meer kennis bij de gever zorgt ervoor dat geld beter terecht komt en daardoor een grotere maatschappelijke impact heeft. Beter Geven werkt hierbij samen met andere experts op het gebied van filantropie.

Beter Geven Cursus ‘Financiële beoordeling van aanvragen’

Op donderdag 15 maart 2018 verzorgt Beter Geven een cursus waarin de financiële aspecten van aanvraagbeoordeling centraal staan. Als beoordelaar van aanvragen bij een (vermogens)fonds beoordeelt u of een project steunwaardig is. Is de begroting realistisch? Is het gevraagde bedrag passend? Kan de organisatie het project niet zelf financieren? Heeft de organisatie rekening gehouden met exploitatiekosten? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is uiteraard enige kennis van financiën vereist.
In deze cursus ligt de focus op de beoordeling van de financiële kant van een aanvraag. U leert jaarrekeningen van maatschappelijke organisaties te doorgronden. U leert welke posten in een begroting te horen zitten en te bepalen of een begroting realistisch is. Daarnaast krijgt u inzicht in het beoordelen van eindrapportages.

Jennifer van Vliet

Deze cursus wordt verzorgd door Jennifer van Vliet. Jennifer is een ervaren operationeel manager bij onder andere Artsen zonder Grenzen, European Cultural Foundation en Stichting RCOAK. Daarnaast was zij penningmeester van de FIN en bestuurslid van verschillende fondsen.

Programma

Datum

Donderdag 15 maart 2018, 09.30 u. – 16.30 u.

Locatie

Providence Capital, Meerweg 7, Bussum

Prijs

€ 345 (excl. btw)
In deze prijs zijn koffie, thee, lunch en een cursusmap inbegrepen.

 

Inschrijven kan op de site van Beter Geven.