Providence Capital

Chief Lady

Inspiratie

Zoals iedereen weet is een vakantie in la douce France uitstekend voor je inspiratie, precies als het buiten grauw en grijs is. Onze fietsreis door het land van ons grote voorbeeld, keizer Macron, gaf net weer dat duwtje voor vernieuwing. Deze keer gaat het om de rol van de chief lady, die mij als chief investment officer kan vervangen. Ik vond het een geweldig idee, echt een zekerheidje als je zelf eens een dagje weg bent. Dan is er gelukkig nog je vrouw om die beleggingsvergadering voor te zitten en internationale fondsmanagers aan de tand te voelen. Uit eigen ervaring kan ik u vast zeggen, hoe grondig ze hier te werk kan gaan.

Kleine staf

Natuurlijk hebben collega’s en klanten haar niet aangesteld, maar daarom beperken we haar staf ook maar tot 4-5 medewerkers, dan kan ze toch een beetje uit de voeten. En zeg nu zelf, een salaris ontvangt ze niet, dus heel erg kostenverhogend zal zo’n staf toch niet werken. Natuurlijk had ik wel beloofd goed op de kosten te letten en daarom zal ik nog een aantal collega’s vragen hun baan in te leveren. Daar had ik immers al een strategisch beleidsplan voor geschreven. Mijn vrouw had me daar trouwens uitstekend bij geholpen, de schat!

Een extra voordeel in mijn geval, zeker in vergelijking tot Macron, is dat mijn lief een stukje jonger is dan ik, dus die kan nog jaren mee als ik aan mijn 2e termijn begin. Toch een heerlijk vooruitzicht voor ons huwelijk, dat we elkaar de hele dag voor de voeten mogen lopen en het vrijwel helemaal alleen over ons werk zullen hebben de komende 10 jaar.

‘Ik vertrek’

Mijn collega’s hebben mijn vrouw al eens ontmoet en zijn meteen een petitie begonnen, een beetje sneu, die erg veel leek op de Tv-serie ‘ik vertrek’ : heel Bussum en omstreken heeft daarop al enthousiast gereageerd. Het kan niet meer stuk, alleen die columns nog, die vertikt ze nog te schrijven. Nou ja, vooruit, er moet nog wel iets overblijven voor deze topman, je kunt niet alles delegeren.

Mijn vrouw doet verder gewoon of ik de baas ben, maar u weet wel beter: zij is als Zeeuwse het beste wat de beleggingsindustrie ooit is overkomen en ik krijg er de credits voor: helemaal top dus!

Wouter Weijand, Chief Investment Officer