Casus verkoop familiebedrijf
De familie had altijd een kleine portefeuille bij een aantal banken. De derde generatie verkoopt het familiebedrijf aan een multinational, waardoor een groter bedrag beschikbaar komt. Daarmee wordt een switch gemaakt van ondernemen naar investeren en gaat de familie zich richten op liquide beleggingen, private equity en onroerend goed.
Vraag
“Bij een groot bedrag komen natuurlijk een aantal vragen kijken. Welke verdeling van middelen is het meest verstandig? Waar voel je je goed bij als persoon? Als gezinnen? Iedere bank die je belt met een zak centen zegt: dat kunnen we doen. Maar die personen hebben altijd een belang. We zochten een vertrouwenspersoon met een integere instelling.”
Oplossing
“We zijn in zee gegaan met Providence Capital. Vervolgens zijn ze vragen gaan stellen. Wat zijn jullie ambities? Wat zijn jullie wensen in het leven? Wat is verstandig in de boze buitenwereld? Gezamenlijk zijn we gekomen tot een verdeling. Private Equity en onroerend goed doen we zelf. Voor de invulling van de liquide beleggingen zijn we verder gegaan met Providence. De samenwerking bevalt goed. Zij staan ons doorlopend bij, adviseren ons over de invulling bij andere vermogensbeheerders, monitoren het totaal en bieden zelf ook efficiënte beleggingsoplossingen. Er zijn goede afspraken gemaakt waardoor er een juiste balans is tussen zelf doen en uitbesteden. We hebben ook gekeken naar bedrijven die puur advies geven, maar die zijn weer minder geëquipeerd. Wat de doorslag geeft; de vertrouwensband die we hebben. We kennen ze. Weten dat ze integer zijn en voor ons opkomen.”
Wat de doorslag geeft is de vertrouwensband die we hebben.
Familie de M.