Hoe bestuur ik een Vermogensfonds?

vermogensfondsen-voorkantHet opzetten van een vermogensfonds gebeurt veelal vanuit een passie of visie met als doelstelling het leveren van een bijdrage aan een goed doel. Daarnaast is er een bestuurlijke verantwoordelijkheid waarbij rekening moet worden gehouden met (wettelijke) eisen en verplichtingen.

De eerste vraag is natuurlijk waarom een vermogensfonds moet worden opgezet en vervolgens is het zaak om het fonds in te richten met de juiste administratieve-, bestuurlijke organisatie en governance. Ook moet er informatie worden verstrekt aan de overheid en het publiek om gebruik te kunnen maken van de fiscale faciliteit voor ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen).

Providence Capital heeft het initiatief genomen om alle vraagstukken te benoemen en te bundelen in één boek. Deze vraagstukken zijn door 29 vooraanstaande experts beschreven en biedt een totaal overzicht om op een verantwoorde wijze een vermogensfonds te besturen.

Terug naar overzicht

Abonneer op onze nieuwsbrief

Hierbij verstrek ik u mijn e-mailadres zodat u met mij eenmaal per maand de nieuwsbrief kan mailen. Dit is het enige doel waarvoor mijn gegevens worden gebruikt door Providence Capital. Ik ben mij ervan bewust dat ik op elk moment mijn inschrijving ongedaan kan maken door me af te melden via de link in de nieuwsbrief of door het sturen van een bericht aan info@providencecapital.eu. Providence Capital zal mijn gegevens verwijderen na ontvangst van mijn uitschrijving.