Casus Stichting J

Er is een vermogensfonds opgericht ter ondersteuning van een museum. De doelstelling is het genereren van voldoende inkomsten om donaties aan projecten te kunnen doen. Daarnaast is het streven om het vermogen van de stichting op lange termijn tenminste in stand te houden.

Vraag

“We zijn met vijfentwintig particulieren die allemaal een bedrag hebben ingelegd. Onze leden zitten in allerlei besturen en namen hun ervaring mee. Dat fonds is lang beheerd door een beheerder. Die deed het niet slecht. Toch hebben we uiteindelijk vier partijen laten ‘voordansen’, inclusief onze oorspronkelijke beheerder. We wilden kijken wat er meer mogelijk was.”

Oplossing

“De bank vonden we te groot. Te veel verschillende poppetjes. En met ons fonds waren we gewoon niet interessant. Anderen waren weer te klein. Providence Capital vonden we de beste. Ze hebben het overgenomen. Best een lastig proces, die overdracht. Dat duurde een aantal maanden. Inmiddels zitten we twee jaar bij deze partij. Ze helpen met ons jaarverslag, met de website en komen elke keer met goede rapportages waardoor we echt inzicht krijgen hoe de beleggingsfondsen zijn gepositioneerd, rendementen worden gerealiseerd en waar onze risico’s liggen.”

Abonneer op onze nieuwsbrief

Hierbij verstrek ik u mijn e-mailadres zodat u met mij eenmaal per maand de nieuwsbrief kan mailen. Dit is het enige doel waarvoor mijn gegevens worden gebruikt door Providence Capital. Ik ben mij ervan bewust dat ik op elk moment mijn inschrijving ongedaan kan maken door me af te melden via de link in de nieuwsbrief of door het sturen van een bericht aan info@providencecapital.eu. Providence Capital zal mijn gegevens verwijderen na ontvangst van mijn uitschrijving.